• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Туреччині прогнозується кратне збільшення експорту оливкової олії
    Опубликовано: 2023-04-10 17:50:06

    У Туреччині прогнозується кратне збільшення експорту оливкової олії

    Після безпрецедентного виробництва понад 420 000 тонн оливкової олії в Туреччині попередні оцінки Міжнародної ради з оливок показують, що експорт країни досягне рекордного рівня в 134 000 тонн цього року.

    Ця цифра відображає майже триразове збільшення експорту з Туреччини порівняно з минулим роком, коли постачання з країни становило 58 000 тонн.

    Це рік більших можливостей. Ми можемо збільшити як наш експорт, так і споживання, сказав Мустафа Тан, голова Турецької національної ради з оливків та оливкової олії.

    “Визначено, що ці цифри будуть реалізовані з високим ступенем точності цього року”, – сказав Тан Olive Oil Times. “Звичайно, можуть бути деякі оновлення через зону землетрусу. Але цього року Туреччина всіляко збільшить виробництво оливкової олії та експорт оливок. Це також дуже тісно пов’язане із браком пропозиції у світі”.

    “Туреччина продовжує свою виробничу та маркетингову діяльність, пов’язану з вирощуванням оливок, незважаючи на землетрус, який ми наразі переживаємо”, – додав він. “Країна оговтається від цього важкого процесу завдяки заходам уряду та самовідданим зусиллям та внеску народу”.

    Виробники та експортери в Туреччині пояснюють очікуваний рекордно високий експорт декількома факторами, в тому числі пробілом на світовому ринку оливкової олії, яку ще потрібно заповнити.

    ”У 2022/23 році можливості для Туреччини з’явилися завдяки зниженню виробництва в Іспанії”, – сказав Olive Oil Times Кан Кандеґер, керуючий партнер Artem Oliva, однієї з найбільших компаній з виробництва та експорту оливкової олії в Туреччині.

    “Ця ситуація створила подвійну перевагу для турецької індустрії оливкової олії”, – додав він. “Ми відповідаємо прогнозу МОК про експорт приблизно 130,000-140,000 тонн оливкової олії цього сезону. Причина, через яку наші очікування виявилися вищими за лінійне збільшення порівняно з тенденцією виробництва, полягає головним чином у додатковій конкурентній перевагі, отриманій Туреччиною”.

    Кандегер назвав конкурентоспроможні ціни, збільшену впізнаваність турецьких брендів оливкової олії та перевірений послужний список високоякісної продукції як причини збільшення експорту в останні роки.

    “Ця ситуація вплинула на пропозицію турецької оливкової олії, а це означає, що нові бренди, що виходять на ринок, також демонструють тенденцію до значного зростання”, – додав він.

    Кандегер також зазначив, що світовий попит на здорову їжу, що зростає, сприяє збільшенню експорту турецької оливкової олії.

    “Попит на оливкову олію зростає не тільки з боку споживачів, але і з боку компаній, які використовують його як інгредієнт у своїх лініях з виробництва продуктів харчування”, – сказав він. “Головним фактором, що стоїть за цим, є тенденція до здорового харчування”.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.