• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • MARS прогнозує хорошу врожайність озимих культур в Україні
    Опубликовано: 2023-04-09 11:36:06

    MARS прогнозує хорошу врожайність озимих культур в Україні

    Помірні температури та достатня кількість опадів з початку зимового сезону підтримують прогноз щодо урожайності озимих культур від помірного до позитивного на більшій частині території України. Про це йдеться у квітневому випуску бюлетеня моніторингу сільськогосподарських ресурсів ЄС (JRC MARS).

    Попри прогноз від помірного до позитивного, прогноз виробництва озимої пшениці значно нижчий від середнього за 5 років через скорочення посівних площ. Зменшення посівних площ озимих культур через зниження доступності робочої сили та сільськогосподарських ресурсів через війну росії проти України поширюється не лише на непідконтрольні уряду території, а й на області, що знаходяться під контролем України.

    Прогнози JRC MARS щодо врожайності озимих наразі відповідають історичним тенденціям. З точки зору виробництва, це відповідає прогнозу в 25,48 млн тонн пшениці, 3,77 млн тонн озимого ячменю і 3,04 млн тонн ріпаку, з яких 20,67 млн тонн (пшениця), 3,08 млн тонн (озимий ячмінь) та 2,71 млн тонн (ріпак) прогнозуються для території, контрольовані урядом. Ці початкові прогнози будуть переглянуті залежно від коригування оцінки площ і оновлених прогнозів урожайності MARS протягом решти сезону.

    Нагадаємо, нещодавно Мінагрополітики України дало перші прогнози урожаю 2023 року: загальний валовий збір зернових та зернобобових культур може становитт 44,3 млн т, що на 16,57% менше проти попереднього показника у 53,1 млн т.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.