• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися більш ніж на 2% у середу
    Опубликовано: 2023-04-07 11:25:23

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися більш ніж на 2% у середу

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали більш ніж на 2% у середу, завершивши різке дводенне зростання, хоча прогноз скорочення запасів обмежив втрати.

    Контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 100 рінггітів, або на 2,52%, до 3866 рінггітів (879,24 долара США) за тонну. Контракт зріс на 5,45% за останні дві сесії.

    Очікується, що ціни на пальму відновляться завдяки позитивним фундаментальним показникам та зовнішнім ринкам, йдеться у звіті Refinitiv Commodities Research.

    «Раніше зливи і повені в Малайзії призвели до зниження виробництва, тоді як експортні обмеження Індонезії спонукали покупців перейти на малайзійські постачання пальмової олії», — йдеться у повідомленні.

    Опитування Reuters прогнозує, що запаси олії в Малайзії наприкінці березня впадуть на 16,3% порівняно з попереднім місяцем до 1,77 млн тонн, найнижчого рівня з липня.

    Виробництво зросло майже на 2% до 1,28 млн тонн, а експорт підскочив на 25% до 1,39 млн тонн, згідно з опитуванням, опублікованим перед виходом даних Ради з пальмової олії Малайзії, які будуть опубліковані наступного тижня.

    Імпорт пальмової олії до Індії у березні підскочив на 28% порівняно з восьмимісячним мінімумом у лютому, оскільки знижки на тропічну олію спонукали переробників скоротити закупівлі соєвої та соняшникової олії, повідомили Рейтер у середу п’ять дилерів.

    Рінггіт, торгова валюта пальмової олії, зросла на 0,16 % стосовно долара, що зробило товар дорожчим для власників іноземної валюти.

    Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,34 %. Біржа в Даляні було закрито у зв’язку з державним святом.

    На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

    (1 долар = 4,3970 рінггіту)

    Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці березня впали нижче 2 млн. тонн до найнижчого рівня за вісім місяців, оскільки експорт різко зріс напередодні місяця Рамадан, показало опитування Reuters у середу.

    Згідно із середньою оцінкою 10 трейдерів та аналітиків, опитаних Reuters, запаси у другого за величиною виробника у світі впали на 16,3% з лютого до 1,77 млн тонн, що є найнижчим показником з липня.

    Виробництво, яке знижувалося протягом останніх чотирьох місяців, зросло майже на 2% до 1,28 млн. тонн.

    Експорт підскочив на 25% до 1,39 млн тонн, оскільки попит змістився у бік Малайзії після того, як провідний виробник Індонезія запровадив деякі експортні обмеження для забезпечення внутрішніх постачань.

    Сплеск експорту був викликаний низькою базою в лютому, коли покупці звернулися до індонезійського пальмового масла в очікуванні змін у його експортній політиці, і його не слід розглядати як велику цифру, сказав Нагарадж Меда, керуючий директор TransGraph Consulting.

    “Цього місяця (березень) експорт з Індонезії різко впав, і частково попит змістився назад до Малайзії”, – сказав він.

    Марчелло Калтрера, директор сінгапурської консалтингової компанії з сировинних товарів Apricus 8 Pte Ltd, сказав, що попит, ймовірно, зростатиме завдяки підвищенню імпортної маржі, кращій відносній вартості соєвої олії та Eid restocking.

    Проте виробництво навряд чи значно покращиться до травня, сказав Калтрера, повідомляє Рейтер.

    Рада з пальмової олії Малайзії (MPOB) має опублікувати свої дані 10 квітня.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.