• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розроблено план розмінування сільськогосподарських земель
    Опубликовано: 2023-03-26 11:05:22

    В Україні розроблено план заходів із розмінування земель сільськогосподарського призначення, який має затвердити Національний орган з протимінної діяльності.

    Про це на брифінгу заявив речник ДСНС України Олександр Хорунжий, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

    Він розповів, що ДСНС отримує інформацію від ОВА, аналізує її, після чого визначає категорії земельних ділянок й пріоритетність з їх розмінування. Ділянкам присвоюватимуть три категорії щодо забрудненості вибухонебезпечними предметами (ВНП) – низька, середня і висока. Низька – це там, де менше боєприпасів, висока – там, де є імовірність щодо високого ступеня забрудненості.

    За словами речника, відповідні спеціалісти будуть використовувати матрицю, і ця категорійність накладатиметься на щільність забруднення ВНП.

    «Таким чином, будуть визначатися ті ділянки, які в нас є пріоритетними і першочерговими для розмінування. Це робиться для того, щоб максимально швидко можна було розміновувати ті чи інші ділянки, бо по окремій ділянці можна витратити багато часу, сил та засобів. А якщо ділянка, наприклад, має не таке високе забруднення і є пріоритетною щодо економічного обґрунтування, то, мабуть, краще розпочати з неї», – сказав Хорунжий.

    Прес-офіцер ДСНС уточнив, що пізніше відбуватиметься розподіл та закріплення за певним суб’єктом протимінної діяльності ділянок для розмінування, залучення необхідних сил і засобів та передача розмінованих територій кінцевим бенефіціарам.

    Він поінформував, що координацію заходів на місцях щодо проведення розмінування здійснюватимуть ОВА, зокрема і підрозділи рятувальників, сили і засоби яких вже готові до роботи.

    «У нас зараз підготовлено приблизно до тисячі піротехніків, які готові до проведення розмінування. Загалом передбачено залучення понад тисячі осіб і приблизно до 200 одиниць техніки для проведення розмінування на сільгоспугіддях», – зазначив речник ДСНС.

    Раніше повідомлялося, що у Миколаївській області вже розпочато пріоритетне розмінування земель  сільськогосподарського призначення, для чого в регіон спрямовані значні сили зі складу інженерно-саперних підрозділів  ЗСУ, піротехнічних підрозділів ДСНС, залучені іноземні оператори.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.