• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія імпортує до кінця березня 200 тис. тонн олії
    Опубликовано: 2023-03-15 09:29:10

    Індія імпортує до кінця березня 200 тис. тонн олії

    Індія, ймовірно, імпортує 1,5 мільйона тонн соняшникової олії безмитно протягом поточного фінансового року, що завершиться 31 березня, повідомили джерела у торгівлі та уряді. Це на півмільйона тонн менше за квоту, виділену урядом.

    Індія, найбільший у світі імпортер рослинної олії, закуповує соняшникову олію в Чорноморському регіоні, на частку якої припадає 60% світового виробництва соняшникової олії та 76% експорту.

    Індія вже імпортувала 1,3 мільйона тонн безмитної олії у 2022-23 фінансовому році, і ще 200 000 тонн очікується до 31 березня, повідомили джерела.

    Зниження імпорту відображає стурбованість трейдерів з приводу укладання угод з імпорту великих обсягів рослинної олії з Росії та України.

    120-денну Чорноморську зернову ініціативу – угоду, спочатку укладену за посередництва ООН і Туреччини в липні минулого року і продовжено в листопаді, – має відновити 18 березня, щоб забезпечити постачання продовольства з України через її чорноморські порти.

    “Існує невизначеність щодо продовження угоди, і саме тому трейдери виявляють обережність”, – сказав дилер глобальної торгової фірми з Нью-Делі. “Краще чекати та спостерігати, ніж обпалювати пальці”.

    Нещодавнє зростання вартості фрахту та страхування через Чорне море також утримало покупців від укладання імпортних угод, сказав Анілкумар Багані, керівник дослідницької групи Sunvin Group, брокера рослинних олій з Мумбаї.

    За його словами, також спостерігається нестача соняшникової олії з інших країн, таких як Аргентина.

    Індія дозволила безмитний імпорт 2 мільйонів тонн нерафінованої олії протягом поточного та наступного фінансового року до березня 2024 року.

    Але Нью-Делі вирішив припинити безмитний імпорт сирої соєвої олії з наступного фінансового року, що починається 1 квітня.

    Безмитний імпорт соєвої олії до Індії становив 1,7 млн тонн, і постачання, ймовірно, досягнуть 2 млн тонн до 31 березня, повідомили джерела.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.