• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Споживання оливкової олії в Європі знизиться
    Опубликовано: 2023-03-08 14:58:51

    Споживання оливкової олії в Європі знизиться

    Згідно з даними Міжнародної ради з оливок (International Olive Council, IOC), обсяги споживання оливкової олії в країнах Європейського союзу цього сезону можуть знизитися – з 1,6 млн тонн до 1,4 млн тонн.

    Тим часом, очікується, що споживання в Іспанії – одному з провідних регіонів виробників продукту – знизиться, в той час як показники для інших лідерів ринку – Італії та Греції – зростуть.

    “Сценарій для сектора оливкової олії зараз не найкращий”, – вважає генеральний директор Assitol Андреа Каррассі.

    Інші галузеві експерти вважають, що прогноз зниження споживання в ЄС є наслідком низки факторів. Серед них – середземноморська посуха, яка серйозно вплинула на виробництво оливок в Іспанії та інших регіонах. Крім того, ще й висока інфляція, яка скоротила бюджети домашніх господарств по всьому континенту.

    “Як інфляція, так і посуха також призвели до зростання цін на оливкову олію. Ці фактори і невизначеність щодо майбутніх урожаїв, що зберігається, вплинули на споживання”, – зазначають фахівці.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.