• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в понеділок впали до найнижчої ціни з вересня 2021 року
    Опубликовано: 2023-03-07 16:51:10

    Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в понеділок впали до найнижчої ціни з вересня 2021 року

    Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в понеділок впали до найнижчої ціни з вересня 2021 року під тиском очікувань відновлення операції з експорту зерна з Чорного моря, повідомили аналітики. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в неділю заявив, що Анкара старанно працює над розширенням ініціативи, що підтримується ООН, яка дозволила Україні експортувати зерно з портів. Більшість посівів озимих зернових в Україні, зокрема озима пшениця, перебувають у хорошому стані та можуть дати добрий урожай, повідомили в Академії сільськогосподарських наук України.

    Ціни на пшеницю у Росії продовжили зниження минулого тижня на тлі зростання російського експорту.

    Австралійське бюро економіки сільського господарства та ресурсів підвищило оцінку виробництва пшениці на 2022/23 рік до нового рекорду 39,2 млн тонн.

    Очікується, що врожай твердої червоної пшениці озимої в США на Рівнинах виграє від зливових дощів, повідомили синоптики. Базовий травневий ф’ючерсний контракт на м’яку червону пшеницю озиму CBOT втратив 13-1/2 цента і закрився на рівні 6,95-1/4 долара за бушель. Травневі ф’ючерси на тверду червону пшеницю озиму KC впали на 18-1/2 цента до 7,97-3/4 долара за бушель. Найактивніший контракт на пшеницю KC досяг найнижчої ціни з лютого 2022 року. Травневі ф’ючерси на яру пшеницю на MGEX подешевшали на 10-1/2 цента до $8,62-1/4 за бушель.

    Ціни на соєві боби зросли, оскільки ф’ючерси на соєвий шрот торгової палати Чикаго (CBOT) досягли максимуму за весь термін дії контракту через побоювання з приводу врожаю в Аргентині, які постраждали від посухи.

    Станом на вечір за Грінвічем соєві боби виросли на 9-3/4 цента до 15,28-1/2 долара за бушель, а сім передніх ф’ючерсних контрактів на соєвий шрот встановили контрактні максимуми.

    “Пшеницю сьогодні підриває посилення ринкових очікувань того, що угоду про безпечну доставку з Україною буде продовжено”, – сказав Метт Аммерманн, менеджер з товарних ризиків StoneX. “Продовження дозволить зберегти потік українського зерна на світові ринки в той час, коли російська пшениця також пропонується дешево”, – додав він, повідомляє Рейтер.

    Кукурудза впала, незважаючи на експорт свіжої продукції. Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 110 000 тонн американської кукурудзи в Японію і ще 182 400 тонн у невідомі пункти призначення, але обсяги виявилися нижчими за очікування деяких трейдерів, враховуючи широко поширені минулого тижня чутки про те, що Китай шукає.

    “Я думаю, що кукурудзяний бик трохи розчарував”, – сказав Террі Лінн, аналітик Linn & Associates у Чикаго, повідомляє Рейтер.

    Міністерство сільського господарства США повідомило експортні інспекції кукурудзи до США за останній тиждень становило майже 900 000 тонн, що є найбільшим тижневим показником з липня, але щотижневі перевірки сої та пшениці у США впали нижче за торгові очікування.

    Трейдери налаштовувалися напередодні щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США щодо попиту та пропозиції у середу, в якому аналітики очікують, що уряд знизить свої прогнози щодо врожаю сої та кукурудзи в Аргентині.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.