• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в п’ятницю досягли найвищого рівня закриття більш ніж за шість тижнів
    Опубликовано: 2023-02-24 15:17:03

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в п’ятницю досягли найвищого рівня закриття більш ніж за шість тижнів

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в п’ятницю досягли найвищого рівня закриття більш ніж за шість тижнів і продемонстрували друге тижневе зростання поспіль, чому сприяла сильніша конкурентна харчова олія на біржі в Даляні та слабший ринггіт.

    Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні зріс у п’ятницю на 1,65% до 4136 ринггітів (933,63 долара США) за тонну, що стало другою сесією зростання поспіль. Ціна контракту досягла 4170 ринггітів за тонну на початку торгів, що є найвищим показником із 4 січня, і зросла на 5,22% за тиждень.

    “Ф’ючерси на сиру пальмову олію відкрилися з гепом вгору третій день поспіль слідом за бичачими ф’ючерсами на соєву олію в Чикаго напередодні і ф’ючерсами на пальмовий олеїн, соєву олію і ріпакову олію Dalian RBD в азіатські годинники сьогодні”, – сказав Анілкумар Байла. брокера Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

    Найактивніший контракт Даляня на соєву олію додав 2,61%, а контракт на пальмову олію зріс на 3,49%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 1,16 % .

    На пальму впливає рух цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

    За словами Багані, вищі індонезійські податки та збори на експорт пальмової олії з 16 по 28 лютого також підтримали контракт.

    «Збільшення зборів та податків на експорт пальмової олії в Індонезії… поряд з нижчою експортною доступністю пальмової олії до Рамадану змушує продавців жорстко знижувати ціни», – додав він.

    Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальмової олії, впав на 0,64% у п’ятницю і втратив 2,3% за тиждень. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

    Експорт продукції пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 15 лютого становив від 437 327 тонн до 484 950 тонн порівняно з 401 749 тоннами та 453 771 тоннами, відвантаженими з 1 по 15 січня, згідно з даними вантажних інспекторів Societe Generale de Surveill Testing Services.

    Імпорт пальмової олії до Індії в січні впав на 25% порівняно з груднем до найнижчого рівня за шість місяців, оскільки знижка, що звужується на конкуруючі олії, спонукала переробників збільшити закупівлі соєвої та соняшникової олії, повідомила торгова організація цього тижня.

    (1 долар = 4,4300 ринггітів)

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.