• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерт розповів, чи потрібна Китаю українська ГМ-кукурудза
    Опубликовано: 2023-02-20 19:25:02

    Експерт розповів, чи потрібна Китаю українська ГМ-кукурудза

    Наразі Україна має класні позиції по експорту не ГМ-кукурудзи у світі. Якщо країна переходить на ГМО, то автоматично підвищиться конкуренція. Та й не факт, що Китаю потрібна наша ГМ-кукурудза.

    Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів директор «MAS Seeds Україна» Сергій Тимошенко.

    «‎Умовно ми засіяли 5 млн га ГМ-кукурудзи, куди її продавати? В Європу? Не потрібна їм вона. Там стабільні імпортери — США, Бразилія і Аргентина. Чи буде Україна з ними вступати в конкуренцію? Не думаю, що з цього щось вийде»‎, — розмірковує бізнесмен.

    Водночас за словами Сергія Тимошенка, якщо ціна на насіння та технологію стабільна, то для вирощування ГМ-продукції потрібна менша кількість ЗЗР. Бо багато ГМ-рослин мають «вбудований» захист від певних шкідників.

    «Дійсно, технологія вирощування ГМО буде дешевшою від вирощування традиційної культури. Але додана вартість за насіння та технологію компаній-монополістів на ринку ГМО нівелює увесь цей прибуток», — резюмував Сергій Тимошенко.

    Директор «MAS Seeds Україна» додав, що американські чи аргентинські фермери $50 чи $1 тис. прибутку з гектара не отримують через дорожнечу насіння та технології.

    Нагадаємо, секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський вважає, що Україна має контролювати обіг ГМО продукції, а вже ринок відрегулює питання рентабельності та доцільності.‎

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.