• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порти України у 2022 році перевалили 28,8 млн. тонн зернових вантажів
    Опубликовано: 2023-02-11 11:05:36

    За підсумками 2022 року у надзвичайно важких військових умовах портами України перевантажено понад 59 млн. тонн вантажів, у тому числі 47,8 млн. тонн експортних й 6,2 млн. тонн імпортних. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис ДП «Адміністрація морських портів України» у Facebook.

    Морський транспорт торік забезпечив 54% експорту. Серед лідерів за номенклатурою вантажів:

    зернові – 28,8 мільйонів тонн;
    наливні – 4,8 мільйонів тонн.

    Безумовним досягненням 2022 року стало підписання та пролонгація до 18 березня 2023 року «зернової Ініціативи», яка дозволила розблокувати порти «великої Одеси». За минулий рік «зерновим коридором» 614 суден експортували понад 16 млн. тонн агропродукції до 40 країн світу.

    Одним із головних завдань в умовах блокування роботи більшості українських портів було розвинення транспортної логістики Дунайського регіону.

    «Ми зробили акцент на розвиток державно – приватного партнерства та на максимальну дерегуляцію бізнесу. Саме завдяки цим комплексним діям, нам вдалось забезпечити безперебійне функціонування портів Дунайського регіону» – підкреслив в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

    Як результат, Дунайські порти показали найкращі результати роботи за всі роки незалежності України. Ренійський порт у 5 разів перевищив показники за обсягами вантажопереробки. За підсумками року він склав 6,82 млн. тонн  проти 1,37 млн. тонн у 2021 році. Порт «Ізмаїл» наростив обсяг перевалки вдвічі: у 2022 році – 8,89 млн. тонн проти 4 млн. тонн у 2021 році. Порт «Усть- Дунайськ»  перевалив 785 тис. тонн проти 64 тис. тонн позаторік.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.