• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мексика: питання заборони імпорту ГМО кукурудзи зі США залишається відкритим
    Опубликовано: 2023-02-03 13:04:12

    Мексика: питання заборони імпорту ГМО кукурудзи зі США залишається відкритим

    Запропонованих Мексикою змін до запланованої заборони на імпорт кукурудзи зі США недостатньо, попередила адміністрація Байдена, заявивши, що адміністрація продовжує розглядати всі свої права на реагування відповідно до угоди про вільну торгівлю між країнами, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

    «Запропонований Мексикою підхід, який не ґрунтується на науці, все ще загрожує зруйнувати мільярди доларів у двосторонній торгівлі сільськогосподарською продукцією, завдати серйозної економічної шкоди американським фермерам і мексиканським виробникам худоби та задушити важливі інновації, необхідні для допомоги виробникам у відповідь на назрілі кліматичні та продовольчі виклики безпеці», – йдеться в заяві офісу торгового представника США (USTR).

    23 січня 2023 року у Мехіко високопоставлені аграрні посадовці з USTR і Міністерства сільського господарства США зустрілися зі своїми колегами з адміністрації президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора.

    Наприкінці 2020 року уряд Мексики оголосив про плани поступово відмовитися від генетично модифікованої жовтої кукурудзи на корм худобі до початку 2024 року.

    В грудні 2022 року уряд запропонував відкласти частину запланованої заборони на рік.

    В листопаді 2022 року президент Мексики Лопес Обрадор заявив, що він розглядає можливість дозволу на імпорт ГМО жовтої кукурудзи для годування худоби, що полегшить ситуацію для фермерів США, оскільки Мексика є другим за величиною експортним ринком для них. Більшість експорту американської кукурудзи до Мексики відноситься до жовтого сорту кукурудзи, яка, в основному, використовується як корм для худоби, тоді як Мексика вирощує власну білу кукурудзу, яку використовують для тортильї та інших страв.

    Національна асоціація виробників кукурудзи США привітала відмову адміністрації, заявивши, що заборона біотехнологічної кукурудзи «завдасть удару по американських фермерах і посилить поточну відсутність продовольчої безпеки в Мексиці».

    «Виробники кукурудзи дедалі більше стурбовані тим, що Мексика запропонує компроміс, скасувавши заборону на імпорт кукурудзи, яка використовується для годування худоби, водночас просуваючись до запропонованої заборони на кукурудзу для споживання людиною», – заявили в Національній асоціації виробників кукурудзи США.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.