• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скорочення внесення добрив сягне до 50% — Висоцький
    Опубликовано: 2023-02-05 12:06:48

    В Мінагрополітики прогнозують зменшення внесення добрив аграріями до 50% під час весняної посівної.

    Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише пресслужба відомства.

    «‎Вже зараз можна спрогнозувати зменшення їх внесення до 50% від науково обґрунтованих норм через здорожчання. Використання дешевших технологій провокує зменшення виробництва», — розповів Висоцький. ‎

    На його думку, наразі складно прогнозувати цьогорічні валові збори, які значно залежатимуть від погодно-кліматичних умов під час проведення комплексів польових робіт, а також фінансового і матеріально-технічного забезпечення конкретного аграрія. В тому числі — від наявності насіння та добрив.

    Тарас Висоцький зауважив, що ключовою проблемою для аграріїв залишається дорога логістика. Також, за його словами, негативний вплив на агросектор має енергетична криза.

    «‎Та, попри всі виклики, агросектор продовжує працювати та демонструє адаптивність і стійкість», — резюмував він. ‎

    Нагадаємо, в LNZ Group закликали аграріїв купувати добрива зараз, адже імпорт добрив мізерний і на початок сезону добрива будуть у дефіциті, до того ж є ризик несвоєчасної поставки.

    Сергій Герасименко

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.