• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як зварити яйця без води
    Опубликовано: 2023-02-05 11:05:33

    Що може бути простішим, ніж зварити яйця в каструлі з водою? Мабуть, це найпростіша страва у кулінарії. Але виявляється, зробити це можна ще простіше, без води і навіть без каструлі. Щоправда, знадобиться духовка. В цьому випадку нічого не трісне і білок не потече, пише agronews.ua.

    ЯК ЗАПІКАТИ ЯЙЦЯ В ДУХОВЦІ
    Спочатку треба дістати яйця з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури, інакше шкаралупа неодмінно трісне.
    Далі потрібно розігріти духовку до 160 градусів за Цельсієм. Ця температура вважається ідеальною.
    Яйця просто поміщають на решітку в духовці, без будь-якої обробки. Якщо боїтеся, що шкаралупа трісне, можна помістити кожне яйце окремо у форми для кексів.

    СКІЛЬКИ ЗАПІКАТИ
    За вказаної температури за 20-24 хвилини застигне білок, а жовток залишиться в середньому стані – не рідкий, але ще й не запечений.
    За 25-27 хвилин щільним стане жовток. Він залишиться темно-золотистого кольору, тобто ще не розсипчастий.
    За 28-30 хвилин буде повністю запечене яйце, яке можна кришити в салат або інші страви.
    Щоб було легко чистити, яйця після духовки поміщають у крижану воду.

    Спосіб, що не претендує на звання практичного, може допомогти в тому випадку, якщо місце на газовій плиті зайняте, а яйця варити потрібно і час не чекає.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.