Що може бути простішим, ніж зварити яйця в каструлі з водою? Мабуть, це найпростіша страва у кулінарії. Але виявляється, зробити це можна ще простіше, без води і навіть без каструлі. Щоправда, знадобиться духовка. В цьому випадку нічого не трісне і білок не потече, пише agronews.ua.
ЯК ЗАПІКАТИ ЯЙЦЯ В ДУХОВЦІ
Спочатку треба дістати яйця з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури, інакше шкаралупа неодмінно трісне.
Далі потрібно розігріти духовку до 160 градусів за Цельсієм. Ця температура вважається ідеальною.
Яйця просто поміщають на решітку в духовці, без будь-якої обробки. Якщо боїтеся, що шкаралупа трісне, можна помістити кожне яйце окремо у форми для кексів.
СКІЛЬКИ ЗАПІКАТИ
За вказаної температури за 20-24 хвилини застигне білок, а жовток залишиться в середньому стані – не рідкий, але ще й не запечений.
За 25-27 хвилин щільним стане жовток. Він залишиться темно-золотистого кольору, тобто ще не розсипчастий.
За 28-30 хвилин буде повністю запечене яйце, яке можна кришити в салат або інші страви.
Щоб було легко чистити, яйця після духовки поміщають у крижану воду.
Спосіб, що не претендує на звання практичного, може допомогти в тому випадку, якщо місце на газовій плиті зайняте, а яйця варити потрібно і час не чекає.
Інф. agronews.ua
agrinews.com.ua