• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії притримують соняшник в очікуванні здорожчання — аналітики
    Опубликовано: 2023-01-31 11:52:02

    Аграрії притримують соняшник в очікуванні здорожчання — аналітики

    З кінця грудня на українському ринку насіння соняшнику зберігається підвищувальний ціновий тренд, якому сприяє стримування продажу олійної аграріями, які очікували подальшого зростання цін.

    Про це пише «‎АПК-Інформ». ‎ 

    Також підтримку цінам надавало зростання активності імпортерів, зокрема з Європи, які поточного МР збільшили обсяги імпорту цієї олійної з України. 

    Крім цього, попри подальше здешевлення соняшникової олії спостерігалось подорожчання соняшнику в портах України, що також сприяє розвитку цього тренду.

    «‎Так, за вказаний період ціни попиту на насіння соняшнику підвищилися на 6-8% і станом на кінець минулого тижня переважно варіювалися в межах 15200-18600 грн/т СРТ», — зазначили аналітики. ‎ 

    Також зауважимо, що олійнопереробні заводи, які потребували негайного залучення пропозиції олійної, готові були доплачуати за тоннаж.

    Нагадаємо, у 2022/23 МР в Україні може бути перероблено 10,4 млн т соняшнику, що на 10% поступається показнику попереднього сезону. Окремим фактором, що впливає на переробку олійної та експорт соняшникової олії виділяють експорт самого соняшнику.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.