• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німецькі експерти засумнівалися у китайському врожаї зернових
    Опубликовано: 2023-01-23 14:34:40

    Німецькі експерти засумнівалися у китайському врожаї зернових

    Великі перехідні запаси зерна могли спотворити китайську статистику щодо врожаю зернових, 21 січня повідомляє сільгоспаналітик Олаф Зінке у статті на AgrarHeute.

    Китай повідомив про рекордний урожай, незважаючи на найспекотніше літо з 1961 року. За даними Національного бюро статистики Китаю (НБС), у 2022 році виробництво зерна в країні досягло 569 млн тонн, без урахування олійних культур. Небувалі врожаї були отримані з пшениці, кукурудзи та сої.

    Урожай пшениці оцінюється майже в 138 млн. тонн, кукурудзи в 277 млн. тонн. Лише врожай рису скоротився на 2% до 146 млн. тонн. Ван Гуйжун, директор НБС, повідомив, що річний обсяг виробництва зерна восьмий рік поспіль залишається вищим за норму продовольчої безпеки країни, встановлену центральним урядом.

    Довга спека, посуха з висохлими річками та озерами призвели до нестачі води. і мали серйозно вплинути зростання кукурудзи, рису та інших важливих ярих культур, складових левову частку китайського рослинництва. У Європі посуха призвела до катастрофічного врожаю кукурудзи.

    Прагнучи збільшити виробництво, уряд значно підвищив мінімальні закупівельні ціни на пшеницю та рис та зберіг субсидії на зерно у 2022 році.

    Влада фактично дотувала сільське господарство на 40 млрд юанів (215 млрд грн.), щоб він не відмовлявся від вирощування рису, пшениці та інших менш прибуткових культур, повідомив професор Пекінського сільськогосподарського університету Гоу Тяньлай.

    Посівні площі під зерновими у Китаї зросли до 118,33 млн га у 2022 році, збільшившись на 0,6% щодо минулого року. Площі під соєю перевищили 10 млн га. Багато закордонних спостерігачів не вірять, що в екстремальних погодних умовах можна отримати рекордний урожай.

    За офіційними даними 23 із 31 китайських провінцій повідомили про збільшення виробництва зерна. Урожайність зерна дещо знизилася порівняно з минулим роком, свідчать дані НБС: «Урожай зерна в Китаї зробив позитивний внесок у стабілізацію світового ринку продовольства та продовольчу безпеку», — повідомив Ван Гуйжун.

    Судячи з імпорту, все не так благостно. Китай закупив у поточному маркетинговому році 9,5 млн. тонн пшениці — приблизно стільки ж, скільки і торік — і не менше 18 млн. тонн кукурудзи, на 4 млн. тонн менше, ніж рік тому. Рису планується імпортувати близько 5,2 млн. тонн, на рівні минулого року.

    За оцінками Мінсільгоспу США (USDA) на складах Піднебесної знаходиться 124 млн. тонн пшениці, або близько 46% світових запасів пшениці. USDA повідомляє, що на кінець поточного маркетингового року на китайських складах знаходилося 208 млн. тонн кукурудзи, або 65% світових запасів. Така величезна кількість і спотворюють картину світових запасів зерна.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.