• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В одному з регіонів вирощують печериці-гіганти
    Опубликовано: 2023-01-23 12:03:52

    Грибарня “Боровик” на Львівщині займається виробництвом грибів вже понад двадцять років. Тут вирощують 120 т продукції на місяць і, навіть, експортують за кордон.Про це йдеться у пості мандрівника та блогера Андрія Риштуна в Facebook, пише agronews.ua.
    Грибарня “Боровик” має всі необхідні сертифікати про якість та екологічність. Тому її представники не бояться проводити екскурсії та показувати все туристам.

    Варто зазначити, що з одного посіву печериці родять аж три рази. Перший урожай завжди найкращий: гриб великий, твердий та з товстою ніжкою. Друга хвиля гірша. Відповідно, третій урожай має найгіршу якість.

    Для вирощування грибів використовують торф, солому і міцелій – пророщені зерна пшениці. Це все вантажиться в камеру і акуратно розкладається по поличках. Через деякий, час при дотриманні за правильної температури та вологості, з’являються печериці. Між дрібним та дорослим грибом проходить менш як 24 години. Якщо захотіти, то печериця може вирости аж до двох кілограм.

    “Гриби збирають вручну: акуратно викручують разом з коренем. Залишати його в землі немає сенсу, гриби розмножуються спорами. Поки збирають великі печериці – виростають маленькі. І так по колу три рази”, – пише автор посту.

    Відпрацьовану торфо-суміш продають фермерам на добриво, а камеру ретельно миють. І це ще одна перевага крафтової грибарні над масовим виробництвом. На заводах для миття камер використовують формальдегіди. А на “Боровику” – лише гарячу воду без додавання будь-якої хімії.

    Що стосується хробаків, то, попри поширену думку, вони в грибах беруться не з ґрунту. Їх заносять мухи у вигляді личинок. Де немає мух, там немає і хробаків.

    На “Боровику” є обладнання для маринування та сушіння грибів, тож надлишок не пропадає.

    “Між моментом коли гриб зірвали, та коли він попав у банку проходить менше кількох годин. Тому їх крафтові закрутки є значно смачніші та красивіші, ніж у великих виробників. І корисніші. На “Боровику” в принципі не використовують консервант Е211 – “бензонат натрію”, лише натуральні інгредієнти”, – зазначає Андрій Риштун.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.