• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Надлишок сирого молока і запасів товарів в ЄС знижують попит трейдерів на українську продукцію
    Опубликовано: 2023-01-18 09:02:52

    У січні закупівельні ціни на сире молоко в ЄС почали знижуватись. Ситуація характерна для всіх "молочних" країн, від Польщі до Великобританії.

    Про це пише Infagro.

    Так, вартість головних біржових молочних товарів, сухого знежиреного молока та вершкового масла в ЄС продовжує знижуватись. Українські експортери відчувають падіння цього попиту ще з середини грудня.

    В Україні в перших числах січня також спостерігалося традиційне падіння попиту на спотовому ринку. Але сировина просіла в ціні незначно і зараз залишається затребуваною (на відміну від знежиреного молока).

    "Різниця вартості українських та європейських котирувань відновилась, але вона мінімальна, а враховуючи дорогу логістику, її майже немає. Та навіть не це є проблемою, адже поточний надлишок сирого молока і запасів товарів в Європі зараз знижують попит трейдерів на українську продукцію", - наголошують аналітики infagro.

    Минулого тижня різниця вартості українського сирого молока проти ЄС на споті складає -16% (минулий тиждень -17%), різниця ЕМ СЗМ/масло складає -18% (минулий тиждень -20%).

    Нагадаємо, що АМКУ оштрафував молокозавод на Житомирщині на 1,6 мільйона гривень за "несправжнє" масло.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.