• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мастила для спецтехніки: як вибрати та що варто враховувати
    Опубликовано: 2022-12-24 15:50:02

    Мастила для спецтехніки: як вибрати та що варто враховувати

    Плануючи купити моторне масло, ретельно вивчіть, що рекомендує виробник. Адже кожна суміш має свій унікальний склад, який підходить тільки для певного типу двигуна.

    Головне – якість мастил. Так, використання якісних мастил допомагає уникнути згубного впливу корозії, скупчення продуктів згоряння. А всі запчастини вузлів і комплектуючих систем працюють плавніше і злагодженіше. Ні в якому разі не варто використовувати неякісне мастило, без маркування. Це може призвести до виходу з ладу двигуна і серйозних поломок. Щоб уникнути неприємностей, варто прислухатися до порад експертів. 

    Моторна олива для комерційного транспорту і спецтехніки повинна мати високу стабільність в’язкості в умовах зміни температур. Якщо у вас виникнуть труднощі під час вибору масла для комерційного транспорту і спецтехніки, спеціалісти компанії «Екотехніка» допоможуть вам підібрати оптимальний варіант. Адже компанія з 2008 року є постачальником мастильних матеріалів і різних технічних рідин.

    Що варто враховувати під час вибору масла

    Крім рекомендацій виробника, варто звернути увагу на такі нюанси:

    • яка суміш використовувалася останній раз,
    • в’язкість і клас.

    Також варто з’ясувати, чи має моторне масло сертифікат якості. Так, якщо ви вирішили купити вживаний автомобіль, обов’язково з’ясуйте, яким маслом користувався колишній власник.  Якщо дізнатися це неможливо, доведеться проводити повну заміну рідини, із промиванням  мотора.

    Ще один важливий нюанс: купуючи авто з великим пробігом, враховуйте, що високотемпературна в’язкість мастила повинна бути вища, ніж для нової машини.

    Обираючи клас і в’язкість продукту, враховуйте рекомендації з експлуатаційної книги на авто, а також вивчіть характеристики суміші, яка використовувалася раніше.

    Кілька важливих наюнсів

    Ще один критерій вибору – сезонність. Так, у продажу ви знайдете масло з буквою W на упаковці. Це масло призначене для використання взимку. Але не забувайте врахувати температурні показники вашого регіону. Їх варто зіставляти з індексом, вказаним на етикетці до букви W. Мастила для літа мають мати клас не нижче 40. Цю інформацію вказують біля букви. Подвійний індекс на упаковці свідчить, що таке мастило підійде і для літа, і для зими. Наприклад, варіант 10W-40 – універсальний.

    Вибираючи мастило, враховуйте тип транспортного засобу. Мастила для спецтехніки мають певні особливості. Так, насамперед вони повинні мати відмінну змащувальну здатність. А склад суміші не має змінювати своїх фізико-хімічних характеристик. Моторна олива для легкових автомобілів може бути для бензинового двигуна, для дизельного двигуна. Є універсальні засоби, які підходять для двигунів різних типів.

    В асортименті  компанії «Екотехніка» представлено широкий вибір мастил  за доступними цінами з доставкою в будь-яке місто країни.
     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.