• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мільйони гектарів української землі постраждали внаслідок війни
    Опубликовано: 2022-12-09 16:04:56

    На сьогодні до загальних проблем із якісним станом ґрунтів додалися ще й ті, що принесла війна. Йдеться про мільйони гектарів, які потрапили під окупацію або розташовані в прифронтових зонах, і яким було завдано суттєвої шкоди та різного типу забруднень.

    Наразі важливо провести моніторинг, оцінити та в повній мірі зафіксувати шкоду, завдану українській землі. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

    «Маємо розробити чіткий план дій. Окупант має заплатити – компенсувати всі витрати та збитки, яких зазнали власники, орендарі, держава. Міжнародна практика показує, що це кропітка чітка аргументована робота з фактажем. Для отримання в майбутньому компенсації потрібно чітко і виважено зафіксувати та оформити все належним чином», — зазначив Тарас Висоцький.

    Він також підкреслив, що зараз Україна бореться, зокрема, за створення трибуналу, і кожен сектор має забезпечити відповідну доказову базу, аби забезпечити компенсації.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.