• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жнива кукурудзи затримуються через перебої з електрикою
    Опубликовано: 2022-12-09 15:09:59

    Наразі незібраними в Україні лишаються ще близько 40% посівів кукурудзи. Окрім погодного чинника, жнива затримують також аварійні відключення світла, що спричиняють нестабільну роботу зерносушарок.

    Як розповів голова ФГ «Аркадія» Вадим Дробітько (Миколаївська обл.), жнива кукурудзи в господарстві почали наприкінці жовтня і тривають вони досі. Нині лишилося зібрати близько 30% площ, хоча зазвичай у цей період тут обмолочені всі поля. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

    «Маємо власну зерносушарку, але через аварійні відключення світла не маємо змоги стабільно сушити зерно. А оскільки збираємо його мірою висушування, то й робота затягується», – розповів аграрій.

    Схожа ситуація і в ТОВ «Галицькі Аграрні Традиції» на Львівщині. Жнива тут також затримуються через перебої з електрикою, адже кукурудзу збирають мірою того, як висушується зерно.

    «Електрику вмикають на кілька годин і дають слабку напругу. Та вже з дня на день на елеватор доставлять генератор на 1 мВт. Це прискорить роботу, хоч і збільшить вартість сушіння, адже генератор використовує 60 літрів дизелю на годину», – зазначив власник і директор компанії Ігор Зварич.

    На сьогодні в компанії обмолотили трохи більше 50% площ за середньої врожайності 11 т/га в заліковій вазі та вологості 27%.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.