• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посуха на Одещині призвела до загибелі майже 10 тис. га озимини
    Опубликовано: 2022-12-07 13:16:17

    Посуха на Одещині призвела до загибелі майже 10 тис. га озимини

    На півдні Одещини через нестачу вологи в ґрунті загинуло 6 тис. га сходів озимого ріпаку та 3 тис. га озимої пшениці.

    Про це повідомляє Одеська ОДА на своїй сторінці в Facebook.

    «У зв’язку із недостатньою кількістю вологи в метровому шарі ґрунту та відсутністю опадів у господарствах південної Одещини спостерігається щоденне збільшення площ загиблих озимих культур, посіяних під урожай 2023 року. Одещина є лідером показників загиблих культур через потужні посухи. Єдиний вихід у майбутньому — отримати незалежність від опадів через розвиток зрошення» — повідомляє директорка Департаменту аграрної політики, продовольства та земельної відносин Одеської ОВА Алла Стоянова.

    Вона додала, що з початку року по кожному району розглянуто готовність державних водогосподарських об’єктів до поливного сезону та відзначено, що всі підготовчі роботи виконано вчасно. Майже 10 тис. га зрошувальних земель в Одеській області готові та були запущені в роботу. 

    Зазначається, що в області посіяно 167 тис. га озимого ріпаку, 540 тис. га озимої пшениці і поки що 133 тис. га озимого ячменю, а це — 80 і 70% від запланованих площ під цими культурами. 

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.