• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Половина врожаю кукурудзи залишається на полях необмолоченою
    Опубликовано: 2022-12-03 11:01:45

    Рясні осінні дощі уповільнили збирання та збільшили вологість кукурудзи до 28-32%, що на тлі високої вартості сушіння та низької ціни на кукурудзу робить збирання недоцільним.

    Сніг, який випав всередині листопада, взагалі зупинив польові роботи, і подібна погода триватиме щонайменше ще два тижні, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на GrainTrade.

    Так,  станом на 18 листопада з 2,1 млн. га або 50% площ намолочено 12,3 млн. тонн кукурудзи з врожайністю 58,1 ц/га, тоді як аналітики оцінювали врожай у 27-28 млн. тонн, а USDA – у 31,5 млн. тонн.

    Кукурудзу можна збирати й взимку або ранньою весною, але за умови морозів за відсутності снігу на полях. Проте таких великих обсягів врожаю в полях на зиму українські фермери ще не лишали, тому оцінити можливі втрати зараз важко.

    Завдяки високим перехідним запасам в поточному сезоні станом на 21 листопада експорт кукурудзи склав 8,6 млн. тонн у порівнянні з 4,6 млн. тонн рік тому. Дефіцит пропозицій нового врожаю найближчим часом призведе до нестабільності поставок до портів та зростання закупівельних цін.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.