• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через дунайські порти пішло 11 млн т продукції
    Опубликовано: 2022-11-20 10:02:44

    Українські морські порти Дунайського регіону в січні-вересні 2022 р. збільшили вантажообіг порівняно з аналогічним періодом минулого року в 3,5 раза — до понад 11 млн т. Про це повідомив заступник голови Адміністрації судноплавства Віктор Вишньов, пишуть Порти України, пише agronews.ua.

    З початку війни російський ВМФ паралізував комерційне судноплавство в Чорноморському та Азовському регіонах. Альтернативою морським комерційним перевезенням став Дунайський судноплавний шлях. Подальший розвиток дунайської логістики є важливою складовою економічної безпеки України. Наразі порти Дунаю стали основним водним шляхом для агроекспорту, їхня пропускна спроможність — до 1,5 млн т на місяць. Вантажообіг дунайських портів за дев’ять місяців 2022 р. склав понад 11 млн т, що в 3,5 раза більше аналогічного періоду минулого року, – каже Віктор Вишньов.

    Учасники робочої групи розглядають питання, пов’язані з покращенням умов судноплавства на Дунаї. За словами Вишньова, Україна, як відповідальна сторона Бєлградської конвенції, навіть в умовах російської воєнної агресії та руйнувань критичної інфраструктури утримує свої ділянки Дунаю в судноплавному стані та виконує всі необхідні роботи для забезпечення та покращення умов судноплавства.

    У ході засідань учасники також приділили увагу міжнародному співробітництву Дунайської комісії та стратегічним напрямам її діяльності.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.