• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Попри війну, вартість сільськогосподарської землі в Україні зростає. Де найдорожчі с/г землі
    Опубликовано: 2022-11-08 13:04:51

    У травні знову після великого вторгнення поновив роботу ринок землі. Станом на кінець жовтня 2022 року вартість одного гектара землі сягла 37 867 грн за гектар. Цікаво, що, попри війну, ціни дещо зросли — у відповідний період торік один гектар землі вартував 36 562 грн. Про це повідомляє Опендатабот.

    У травні знову після великого вторгнення поновив роботу ринок землі.

    Вартість гектара
    Середня вартість гектара за весь час роботу ринку землі становить близько 37 тисяч грн за гектар. Перший місяць після поновлення роботи ціни сягали 43 тисяч грн за гектар.

    До нападу РФ у лютому, в середньому, продавали 10 тисяч га на тиждень, наразі продажі впали у 4 рази — до 2, 5 тисяч га на тиждень.

    Загалом станом на кінець жовтня продано 289 тисяч га — це менше ніж 1% від загальної площі з 42,4 мільйони га сільськогосподарської землі в країні.

    Де найдорожчі с/г землі
    У жовтні 2022 найдорожча с/г земля — у Львівській, Івано-Франківській областях та в Києві.

    Найнижчі ціни в прифронтових областях: Харківській та Миколаївській, практично немає продажів у тимчасово окупованих Запорізькій та Херсонській областях.

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.