• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зернова угода: шантаж росії повинен припинитись — Дмитро Кулеба
    Опубликовано: 2022-10-16 13:35:17

    Зернова угода: шантаж росії повинен припинитись — Дмитро Кулеба

    Міністр закордонних справ України закликав всі держави та організації чітко дати зрозуміти москві: шантаж повинен припинитися, і росії не дозволено піддавати ризику мільйони людей. Особливо до держав, які покладаються на експорт зерна з України.

    За його словами, росія робить саме те, про що Україна попереджала раніше, а саме відновлює «голодні ігри‎» та загрожує Чорноморській зерновій ініціативі. 

    «Я хочу, щоб кожна африканська, азіатська, близькосхідна родина знала: Україна не висуває додаткових вимог, ми хочемо, щоб коридор продовжував працювати‎. ‎Настав час захистити чорноморський зерновий коридор»‎, — відмітив Кулеба. 

    Нагадаємо, що росія висловила в ООН занепокоєння з приводу угоди про експорт зерна Чорним Морем і заявила про готовність відмовитися від поновлення угоди наступного місяця, якщо її вимоги не будуть розглянуті.

    У вересні Кулеба попереджав, що росія може активізувати спроби зірвати продовження строку дії «‎зернової угоди»‎ про розблокування експорту зерна з українських морпортів ближче до завершення її дії у листопаді.

    Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.