• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю різко зросли
    Опубликовано: 2022-10-14 11:06:46

    Ф’ючерси на пшеницю зросли на 5% після масованого ракетного удару росії по території України. Про це повідомляє Bloomberg, пише agronews.ua.

    Ситуація викликала побоювання, що ескалація війни становить нову загрозу для експорту зерна з Чорного моря.

    Як зазначається, будь-яке уповільнення експорту агропродукції з України може призвести до зростання цін на основні продукти у світі, ціни на які останнім часом знижувалися.

    Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли до $9,24 за бушель, продемонструвавши найбільший приріст цього місяця.

    Як зазначають аналітики, проблеми з постачанням українського врожаю вже виникли, оскільки кількість суден, що чекають на перевірку в Стамбулі, збільшується.

    Водночас в українських портах ціни на пшеницю 2 класу залишаються в стабільному діапазоні. В середньому вартість 6,7 тис. грн/т. Кукурудза відучора подешевшала на 150 грн/т до 7,6 тис. грн/т.

    Соняшник продовжує дорожчати. Так, відучора вартість зросла на 250 грн/т в порту Миколаєва до 17 500 грн/т, в портах Одещини до 17 400 грн/т.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.