• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для українських аграріїв стануть доступними 3 нові гібриди соняшнику
    Опубликовано: 2022-10-16 14:08:26

    На українському ринку з’являться 3 нові гібриди соняшнику — ЕС АВЕРОН СУ, ЕС ЯСМІНІС КЛП та АКОРДІС КЛП від компанії BASF. Гібриди мають високий потенціал врожайності та стійкість до несправжньої борошнистої роси завдяки наявності гена PL6 та PL8. Повідомили в пресслужбі компанії.

    «Ми віримо, що інноваційними досягненнями у селекції гібридів вдасться забезпечити зростання обсягу валового збору в господарстві та підвищити конкурентоспроможність української продукції як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках», — розповів керівник відділу насіння BASF Agricultural Solutions Олександр Яцик.

    Як зазначають в компанії, презентований гібрид ЕС АВЕРОН СУ з технологію вирощування Експрес — хороший вибір для фермерів, яким потрібен добре збалансований гібрид із широким пакетом толерантності до хвороб та стійкості до вовчка A–G. Гібрид належить до середньостиглої групи та має високі адаптивні властивості до різних кліматичних та ґрунтових умов. Гібрид найбільше підходить для вирощування в степовій та центрально-східній лісостеповій зоні. Середня врожайність в 2021 р. склала до 3,7-3,8 т/га.

    «ЕС ЯСМІНІС КЛП та АКОРДІС КЛП є високопродуктивними гібридами соняшнику нового покоління під технологію вирощування Clearfield® Plus. Вони стійкі до вовчка рас A–F та до найбільш агресивних рас несправжньої борошнистої роси, мають високий вміст олії», — йдеться в повідомленні.

    Ці гібриди придатні до вирощування в різних природно-кліматичних зонах України. В тім фахівці зазначають, що ЕС ЯСМІНІС КЛП підійде для вирощування в суворо та помірно посушливих зонах, зокрема, в степу. А для вирощування АКОРДІС КЛП — помірно посушливі регіони, такі як центральний східний північний степ і лісостеп.

    Інф. kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.