• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай у жовтні може імпортувати найменше сої з 2020 року
    Опубликовано: 2022-10-14 13:09:29

    Китай у жовтні може імпортувати найменше сої з 2020 року

    Імпорт сої в Китай, ймовірно, впаде до найнижчого рівня більш ніж за два роки цього місяця, що посилить нестачу ключового інгредієнта кормів для тварин – соєвого борошна і посилить проблеми виробників кормів для свиней у країні.

    За оцінками двох трейдерів та Оле Хоу, директора з консультаційних послуг сільськогосподарської брокерської компанії IKON Commodities у Сіднеї, постачання сої до Китаю, найбільшого у світі імпортера, у жовтні становитимуть близько або трохи менше 5 млн тонн. Імпорт у розмірі 5 мільйонів буде найнижчим із березня 2020 року.

    Соєві боби подрібнюють для отримання рослинної олії та соєвого борошна – багатої білком сировини, що використовується в кормах для тварин. Очікується, що ціни на соєве борошно в Китаї будуть торгуватися поблизу рекордних максимумів, оскільки виробники комбікормів, які вже зіткнулися з негативним прибутком, щосили намагаються знайти поставки для задоволення попиту, повідомили два сінгапурські трейдери сої.

    “Рентабельність переробки була на негативній території протягом кількох місяців, що призводить до зниження імпорту”, – сказав Хоу з IKON Commodities.

    Зниження імпорту китайської сої може чинити тиск на базові ф’ючерси в Чикаго в період загального зростання цін на продовольчі товари, але рекордний обсяг соєвого борошна, ймовірно, призведе до зростання цін на свинину, улюблене м’ясо в Китаї. Ціни на свиней зросли більш ніж на 40% із березня.

    За даними Shanghai JC Intelligence Co Ltd (JCI), наприкінці вересня ціни на соєве борошно зросли до рекордних 5600 юанів ($787,24) за тонну в місті Сіань на північному заході Китаю.

    “Більшість соєвого борошна, яке буде вироблено в жовтні та листопаді, вже розпродано”, – сказав один із сінгапурських трейдерів, який працює в міжнародній компанії, що володіє переробними підприємствами в Китаї. “Компанії-виробники кормів, які затримали закупівлі, наразі страждають, оскільки їм доводиться платити дуже високі ціни”.

    Імпорт сої до Китаю скоротився в останні місяці, чому перешкоджала низька рентабельність переробки, яка була негативною більшу частину часу з середини квітня. Заводи у ключовому переробному центрі Річжао втрачали понад 86 юанів за кожну тонну соєвих бобів станом на вересень.

    Згідно з митними даними, імпорт сої в країну, за оцінками, скоротився до 5 мільйонів тонн у вересні та впав майже на 25% у серпні порівняно з роком раніше.

    “Деяким заводам довелося призупинити роботу, тоді як інші працюють набагато нижче своїх можливостей”, – сказав другий сінгапурський трейдер. “Як правило, галузь працює приблизно на 70% своєї потужності, оскільки потужностей більше, ніж попиту”.

    За словами трейдера, виробники кормів скорочують вміст соєвого борошна, яке використовується в кормах для свиней, до менш ніж 20% із звичайних приблизно 30%.

    “Це не означає, що свині помруть з голоду, це просто означає, що темпи зростання сповільняться”.

    За даними Міністерства сільського господарства США, 2022 року на частку Китаю припадало близько половини світового споживання свинини – 110 мільйонів тонн. Країна закуповує понад 60% соєвих бобів, що поставляються у всьому світі, для відгодівлі найбільшого у світі поголів’я свиней.

    Тим не менш, очікується, що імпорт зросте пізніше цього року, щоб заповнити дефіцит соєвого борошна і оскільки у Сполучених Штатах збирають боби. Згідно з оцінками JCI та двох трейдерів, імпорт Китаю в листопаді, ймовірно, зросте до 9 мільйонів тонн і приблизно до 10 мільйонів тонн у грудні.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.