• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угорщина через власний неврожай розраховує на імпорт кукурудзи з України
    Опубликовано: 2022-10-06 18:03:04

    Угорські сільськогосподарські виробники вперше з 1990-х років заявили про дефіцит кукурудзи, головною причиною якого стала сильна посуха. Цьогорічний врожай зернової в країні прогнозується в межах від 2,6 до 3,8 млн. тонн, тоді як її внутрішнє споживання становить близько 4-4,5 млн. тонн, передає «ПроАгро Груп».

    В цій ситуації, за повідомленнями ЗМІ, Угорщина попри наявні гострі політичні розбіжності між Будапештом і Києвом  розраховує покрити дефіцит за рахунок імпорту кукурудзи з України, де очікується високий врожай і наявні великі залишки зернової з минулого сезону.

    Попри те, що транспортування продукції з України ускладнене, Угорщина вже закупила досить велику кількість кукурудзи.

    «Точна кількість поки не розголошується, але 1 мільйон тонн уже імпортовано», – розповів генеральний секретар Асоціації угорських виробників зерна Жофія Потша.

    Аби полегшити імпорт українського зерна, Угорщина збирається модернізувати прикордонний перевантажувальний залізничний вузол Захонь з метою збільшити його пропускну спроможність – задля цього вже виділено 12,4 мільярда форинтів (30,6 мільйонів євро). Водночас влада країни заявляє про бажання допомогти Україні з експортом зерна транзитом через свою територію. 

    «Угорщина докладає наполегливих зусиль, щоб зерно, яке застрягло в Україні, залишило охоплену війною країну залізницею», – заявив державний секретар міністерства технологій і промисловості Угорщини.

    Він підкреслив, що через посуху Угорщина змушена купувати зерно в України, тож й надалі докладатиме зусиль для сприяння його доставки на власний ринок а також ринки третіх країн.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.