• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поголів’я корів в Україні скорочується шаленими темпами
    Опубликовано: 2022-08-26 16:02:02

    За розрахунками аналітиків проєкту «Сімейні молочні ферми», поголів’я корів в Україні за сім місяців 2022 року скоротилося на 19%, або 300 тис. голів. Це втричі більше, ніж за аналогічний період двох попередніх років, коли скорочення поголів’я сягало 6%. Про це повідомляє  agrotimes.ua, пише agronews.ua.

    І це – оптимістичний сценарій, зазначили в проєкті.

    Скорочення поголів’я відбулося на тимчасово окупованих територіях, де діяльність молочних господарств була чи наразі блокується окупантами. Найбільші втрати – у Харківській області, де було сконцентровано більшість великих промислових ферм.

    Більшість аналітиків припускають, що кількість поголів’я худоби в Україні скорочуватиметься і надалі через руйнування ферм, проблеми з кормами та іншими складовими операційної діяльності.

    Загалом за прогнозами проєкту «Сімейні молочні ферми», корів на промислових фермах може поменшати 394,2 тис голів із 423,7 тис.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.