• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено Топ-5 продуктів, які сприяють утворенню каменів у нирках
    Опубликовано: 2022-08-25 11:06:20

    Камені в нирках — друге за поширеністю захворювання серед усіх хвороб нирок. Звідки ж вони беруться? Лікар Марія Вороненко розповідає про те, які продукти найбільше сприяють утворенню каменів у нирках, пише agronews.ua.

    Кофеїн
    Надмірне споживання кофеїну призводить до збільшення рівня кальцію в сечі.

    Виведення кальцію з організму відбувається через нирки, що провокує об’єднання кальцинатів у мікроскопічні частинки і призводить до їхнього подальшого поєднання в нерозчинні камені.

    Штучні підсолоджувачі
    Слід ставитися з обережністю до газованих напоїв, соків і десертів із супермаркетів.

    Солона їжа
    Сіль вважається ключовим фактором в утворенні каменів у нирках.

    Затримуючи рідину в організмі, вона провокує розвиток сечокам’яної хвороби.

    Червоне м’ясо
    Жири і білки тваринного походження багаті на пурини і сечову кислоту.

    Також ці речовини містяться в більшості бобових культур і рибних консервах.

    Щавлева кислота й оксалати
    Джерелами оксалатів є какао-боби, петрушка, ревінь, селера, шпинат, щавель, арахіс.

    При надмірному споживанні цих продуктів порушується нормальне виведення солей з організму і, як наслідок, з’являються камені в нирках і сечовому міхурі.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.