• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2022 році засуха в Європі може виявитися найсильнішою за 500 років
    Опубликовано: 2022-08-25 09:06:27

    За даними аналізу експертів Спільного дослідницького центру ЄС, Європа у 2022 році переживає посуху, яка, ймовірно, є найсильнішою за останні 500 років. Про це повідомляє Європейська комісія.

    Згідно з новим звітом Європейської обсерваторії по посухах, посуху фіксують на близько 64% території ЄС. Такі умови, що викликають лісові пожежі та зменшують врожайність, збережуться в деяких частинах регіону до листопада, вважають науковці.

    "Сильна посуха створила безпрецедентну кризову ситуацію для рівня води в усьому ЄС. Зміна клімату, безсумнівно, помітніша з кожним роком", — заявила комісар ЄС з досліджень Марія Габріель.

    Через це найбільше потерпає аграрний сектор. Декілька культур в ЄС постраждали особливо сильно: згідно з останніми даними, прогнозована врожайність зернових на 16% нижча за 5-річний середній показник, а кукурудзи – на 15%.

    Крнім того, наприклад, Франція ризикує зіткнутися з дефіцитом молока в найближчі кілька місяців через посуху та високі температури, які вплинули на посіви кормових культур. Щоб отримати молоко, потрібні корми, в основному люцерна і кукурудза, яких цього року у Франції вродило мало через посуху.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.