• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, через які продукти можна втратити зір
    Опубликовано: 2022-08-22 12:03:50

    За словами офтальмолога Шерон Коупленд з Feel Good Contacts, втрата зору є наслідком процесу старіння, але її можна спровокувати невірними дієтичними рішеннями. Про повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

    Вона наголосила на небезпеці, яку становлять певні продукти:«Надлишкова кількість сильно підсолоджених продуктів і рафінованих вуглеводів (зазвичай присутніх у західній дієті) може призвести до втрати зору».

    За її словами, деякі з найгірших рафінованих вуглеводів включають білий хліб та макарони, а також сильно підсолоджені продукти, такі як кетчуп та газовані напої.

    Вищезгадані винуватці швидко перетравлюються, що викликає підвищення рівня цукру в крові, пояснила пані Коупленд.

    Підвищення рівня цукру в крові може призвести до розвитку вікової дегенерації жовтої плями (AMD), коли ушкоджується сітківка. Це викликає сліпоту в центральному полі зору і може призвести до «повної сліпоти».

    Занадто багато стрибків цукру в крові може спричинити діабет 2 типу. У людей з діабетом може розвинутись діабетична ретинопатія, яка може викликати проблеми із зором.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.