• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перше судно з пшеницею для Африки вийшло з України
    Опубликовано: 2022-08-17 09:06:01

    У вівторок вранці з України вийшло 17-те судно в рамках "зернового коридору". Балкер Brave Commander з вантажем 23 000 тонн пшениці прямує з морського торговельного порту "Південний" до Джибуті, звідки зерно доправлять споживачам в Ефіопії, повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

    Судно зафрахтоване Світовою продовольчою програмою ООН.

    Під час реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 17 суден вирушили з українських портів. На їх борту понад 475 000 тонн агропродукції.

    ДОВІДКА. 22 липня РФ підписалася під угодою щодо розблокування експорту українського зерна з портів "Одеса", "Південний" і "Чорноморськ". Менш як за добу вона атакувала порт Одеси ракетами. Проте влада України 24 липня заявила, що всі три порти відновлять роботу в рамках угоди. За словами речника турецького президента, Україна зможе вивезти до 25 млн тонн зерна до кінця року через цей "коридор".
    Станом на 14 серпня зерновим коридором з України вийшли 16 суден; перше з них вийшло 1 серпня, а останні два – 13 серпня. Разом вони вивезли понад 450 000 тонн аграрної продукції, але жодне з них не прямувало до Африки.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.