• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо продукти, які треба вживати для поліпшення зору
    Опубликовано: 2022-08-10 18:02:27

    Вітаміни й мінеральні речовини важливі для збереження гостроти зору, так як вони потрібні для підтримки життєдіяльності всього організму, в тому числі і для нормальної роботи очей. Адже всім відомо, що зір – найцінніший дар, який у нас є, але багато хтро нехтує простими правилами профілактики, що допоможуть вберегти та покращити зір в будь-якому віці. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише  agronews.ua.

    Окрім продуктів, які допоможуть підтримувати зір, необхідно давати їм “відпочити”. Не забувайте про гімнастику для очей, здоровий сон та правильне харчування. В поєднанні з усіма порадами, ви матимете чіткий та відмінний зір.

    Дбати про свій зір, неохідно в будь-якому віці, адже мало навіть дітей, які можуть похвалитися 100% зором. Саме тому, необхідно оберігати очі різноманітними вітамінами, які можна знайти у звичних для всіх, продуктах харчування.

    1. Чорниця
    Чорниця посідає найперше місце з усіх продуктів для покращення зору. Свої корисні властивості вона зберігає і в замороженому вигляді і при легкій термічній обробці. Чорниця містить вітаміни групи В, вітамін А, С, які покращують гостроту зору і захищають від вільних радикалів, оскільки володіють чудовими антиоксидантними властивостями.

    Лютеїн, який міститься у чорниці допомагає підтримувати в здоровому стані капіляри і знімає втому очей. Рекомендують вживати 2 столові ложки свіжих,  сушених або заморожених чорниць або чорничного варення на день, щоб очі завжди мали свіжий, не втомлений вигляд.

    2. Гарбуз
    Гарбуз містить велику кількість вітаміну D, який рекомендують вживати разом з аскорбіновою кислотою для профілактики різних застудних захворювань. Він допомагає тримати в тонусі серце і зміцнює нервову систему. Також у гарбузі багато вітамінів групи В, які підвищують функції імунної системи та збільшують кількість енергії. У м’якоті гарбуза також міститься вітамін С, який допомагає позбутися авітамінозу, зміцнити імунітет та слугує чудовим антиоксидантом.

    Крім того, ці всі вітаміни позитивно впливають на стан зору. Особливо бета-каротин, який міститься у гарбузі в більшій концентрації, ніж у моркві. Він запобігає виникненню цілого ряду офтальмологічних захворювань. Чудовим джерелом вітамінів є гарбузова каша або запечений гарбуз в духовці з сухофруктами.

    3. Чорний шоколад
    Чорний шоколад – це смачні ліки, які позитивно впливають на організм людини, зокрема на покращення зору. Він містить вітаміни A, B (В1, В2, РР), C, D, E, F, багато антиоксидантів, фосфор, кальцій та магній. Шоколад уповільнює процес руйнування колагенових волокон і покращує обмін речовин.

    Завдяки таким корисним речовинам, як флавоноїди, шоколад допомагає зміцнити рогівку ока та захищає кровоносні судини. Щоб зір був гострим, спеціалісти рекомендують з’їдати декілька шматочків шоколаду, особливо це потрібно водіям, які постійно зосереджені на дорозі.

    4. Кисломолочний сир
    Кисломолочний сир багатий на вітаміни групи В, а особливо вітамін В12, який допомагає покращити кровопостачання очей. Вітамін В2 покращує обмін речовин у кришталику та рогівці ока. А ще кисломолочний сир – чудовий помічник при кон’юнктивіті.

    5. Морква
    Морква багата на вітаміни С, К, Е, РР, групи В та містить велику кількість каротину. Тим самим є чудовим засобом, який зміцнює сітківку очей, запобігає виникненню курячої сліпоти та пересихання рогівки ока. Найкраще моркву поєднувати разом із вживанням сметани чи олії – так вітаміни, які потрібні для збереження зору, краще засвоюються.

    6. Грейпфрут
    Грейпфрут багатий на вітаміни B2, З, Р, D, каротин, калій, кальцій, ефірні масла, органічні кислоти, клітковину. Це все наділяє його лікувальними властивостями. У грейпфруті містяться тонізуючі речовини, які сприяють відновленню бадьорості, підвищенню життєдіяльності всього організму. Корисні елементи, які містяться в грейпфруті, особливо в гіркуватій прозорій плівочці, яка розділяє на частинки фрукт, уповільнюють старіння очних кришталиків.

    6. Грейпфрут
    Грейпфрут багатий на вітаміни B2, З, Р, D, каротин, калій, кальцій, ефірні масла, органічні кислоти, клітковину. Це все наділяє його лікувальними властивостями. У грейпфруті містяться тонізуючі речовини, які сприяють відновленню бадьорості, підвищенню життєдіяльності всього організму. Корисні елементи, які містяться в грейпфруті, особливо в гіркуватій прозорій плівочці, яка розділяє на частинки фрукт, уповільнюють старіння очних кришталиків.

    8. Риба
    Риба – чи річкова, чи морська – дуже корисна через вміст багатьох корисних вітамінів, мікроелементів, білка і такого цінного елементу як Омега 3. Саме він надзвичайно корисний для зору, оскільки запобігає дегенерації жовтої плями, захворювання, яке погіршує зір. Найбільше корисних елементів міститься в свіжій рибі, а велику кількість Омега 3 можна знайти в скумбрії, палтусі, оселедці, форелі.

    9. Горіхи
    Ядра горіхів зберігають у собі всі концентровані корисні елементи для людського організму. Мають набір вітамінів А, В, Е, С, Р, білки та вуглеводи. У горіхах міститься цинк, селен та Омега-3. Ці елементи підвищують імунітет, допомагають швидше відновитись організму після хвороби.

    Омега-кислоти стимулюють розумову діяльність та успішно протистоять респіраторним захворюванням. А ще ці всі корисні елементи запобігають дегенерації сітківки ока, тому потрібно з’їдати декілька горіхів на день, щоб зберегти свій зір.

    10. Капуста
    Капуста славиться вмістом вітаміну С, фосфором, калієм, клітковиною і великою кількістю біологічно-активних речовин. Це все допомагає імунітету встояти перед грипом та застудними захворюваннями, а також сприяє регенерації очних клітин та зміцнює кровоносні судини. Якщо у вас постійно червоні очі, необхідно включити в свій раціон капусту – вона зміцнить судини і вони перестануть тріскатись.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.