• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Союзники по НАТО рішуче підтримують повне виконання «зернової угоди» – Столтенберг
    Опубликовано: 2022-08-02 15:07:00

    Союзники по НАТО рішуче підтримують повне виконання угоди щодо експорту українського зерна. Про це у Twitter заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає УНН.

    Цитата

    "Я вітаю першу партію українського зерна з Одеси за угодою за посередництва ООН. Я дякую нашому союзнику Туреччині за її ключову роль. Союзники по НАТО рішуче підтримують повне виконання угоди щодо послаблення глобальної продовольчої кризи, спричиненої війною росії в Україні", – написав Столтенберг.

    Доповнення

    Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного виходу суден з трьох українських портів (Одеса, Чорноморськ, Южний), які були заблоковані росією після її повномасштабного вторгнення 24 лютого. Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зерна.

    Міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що 1 серпня перше судно з українським зерном вийшло з одеського порту.

    Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш привітав вихід з українського порту першого за час повномасштабної війни судна із зерном.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.