• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єгипет відмовився купувати українське зерно після переговорів із Лавровим
    Опубликовано: 2022-08-08 12:22:10

    Єгипет відмовився купувати українське зерно після переговорів із Лавровим

    Єгипет розірвав контракти на постачання 240 тисяч тонн українського зерна. Рішення було прийнято за кілька днів після переговорів уряду Єгипту з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

    Повідомляється, що розірвання контрактів торкнулося чотирьох із п’яти запланованих партій. За даними Генерального управління з постачання товарів Єгипту, контракти були спочатку укладені з компаніями «Нібулон» та Inerco. Анульовані вантажі Єгипет придбав у грудні, їхня вартість становила до 360 доларів за тонну з доставкою. Проте війна прискорила зростання вартості зерна, тож у квітні Єгипет платив за тонну пшениці вже 494 долари. Постачання було зупинено через війну.

    При цьому російські постачальники підтвердили, що «російське зерно прибуде вчасно».

    Нагадаємо, Лавров вирушив до Африки на тлі спровокованої Росією продовольчої кризи і насамперед провів переговори з Єгиптом. У британській розвідці вважають, що Сергій Лавров поїхав у турне країнами Африки, щоб отримати підтримку від держав, які залишаються нейтральними у питанні агресії проти України. Крім того, під час турне Лавров переконував африканські країни, що продовольчу кризу спровокували саме країни Заходу, а не Росія, яка напала на Україну та заблокувала вивіз зерна.

    Продовольча криза – ще одна гібридна атака Росії, яка розрахована на дискредитацію України та шантаж Заходу з метою зняття санкцій. Українські порти із тисячами тонн зерна виявилися заблокованими через напад Росії на Україну. Вже понад 150 днів Росія тримає у Чорному морі кораблі, обстрілює ракетами Україну, також була загроза висадки десанту до Одеси. Проте провину за можливий голод Росія всіма зусиллями намагається перекласти на Україну.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.