• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, коли подешевшає логістика зернових
    Опубликовано: 2022-07-29 16:01:14

    Із розблокуванням морських портів має збільшитися обсяг експорту зернових. Крім того, буде значно здешевлена логістика. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, повідомляє пресслужба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

    Як пояснив міністр, наразі з ціни умовно в $350/т український фермер має лише близько $100, решта — вартість транспортування.

    «При цьому в ринкових умовах, до блокади портів, фермер віддавав інфраструктурі тільки 15% від ціни агропродукції. Нам до цього потрібно повертатися. Якщо цього не станеться, настане ще більша проблема — в першу чергу в Україні, а потім у світі», — підкреслив Микола Сольський.

    Крім того, міністр зазначив, що відкриття портів — один із факторів у світі, що наразі впливає на ціну зерна. Так, біржа відреагувала ще в день підписання угоди: котирування на пшеницю і кукурудзу дещо знизилися.

    «Разом з тим, для українських фермерів відпускна ціна уже збільшилася: на 20–30% на ріпак, 10–20% на кукурудзу, та 10% на пшеницю», — додав Микола Сольський.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.