• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Урожай пшениці в Україні буде вдвічі нижчим, ніж очікувалося: деталі
    Опубликовано: 2022-08-02 10:42:09

    Урожай пшениці в Україні буде вдвічі нижчим, ніж очікувалося: деталі

    Урожай пшениці в Україні в 2022 році очікується на рівні 16,5 млн тонн, що вдвічі менше, ніж прогнозувалося до війни. Зниження насамперед пов’язане з частковою окупацією Херсонської та Запорізької областей, де найбільше вирощують пшениці, ячменю та соняшнику.

    Про це повідомляє Agroportal. Зазначається: ще однією причиною цього є “недотримання аграріями агрономічних заходів”.

    “Втім, багато виробників продовжують тримати зерно, при цьому збираючи новий урожай. Тому пропозиція пшениці в Україні залишається дуже високою”, – йдеться в повідомленні.

    Водночас, наголошується, за словами аналітика консалтингово-аналітичної компанії Barva Invest Павла Хаустова, у 2021 році Україна зібрала рекордний урожай пшениці – що вимагало високих темпів експорту на рівні 23 млн тонн. Вдалося ж вивезти вдалося лише 18,5 млн тонн.

    “Більшість місяців виконували експорт на належному рівні, у лютому відвантажили 1,5 млн тонн – і почалася війна, були заблоковані порти. Пшениця практично так і не поїхала за кордон”, – розповів він.

    Зі свого боку, міністр аграрної політики Микола Сольський раніше повідомив, що Україна споживає за рік “у 3-4 рази менше пшениці, ніж зараз збирає”. Це, за його словами, дає підстави говорити, що врожаю-2022 країні вистачить із лишком.

    “Ми споживаємо на рік у 3-4 рази менше, ніж зараз збираємо. Збираємо нормально, з невеликим запізненням, проте це викликано погодою”, – сказав міністр.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.