• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерт розповів, чому ціни на зерно впали у 2-2,5 раза, а вартість борошна — лише на 30-40%
    Опубликовано: 2022-07-24 13:04:14

    Через блокаду портів внутрішні ціни на зерно в Україні знизились у 2-2,5 раза. Водночас в останні півтора місяця ціни на борошно знизились приблизно на 30-40%. Диспаритет у швидкості зниження цін виник, через те, що з початку повномасштабного наступу росії на Україну на ринку переважали панічні настрої.

    Про це повідомив співвласник групи «Агродар‎»‎ та «‎ТД Зернарі»‎ Іван Мірошніченко в ексклюзивному коментарі для Latifundist.com.
    «Збільшення попиту на борошно зі сторони населення, торгових мереж, налаштування нових логістичних ланцюжків, залишки доволі дорогого зерна. Всі ці фактори вплинули на рівень цін на борошномельну продукцію‎», — розповів бізнесмен. ‎ 

    Якщо раніше ціна борошна була 11-11,5 тис. грн/т, продовжує Іван Мірошніченко, то зараз тонну борошна реалізують за ціною на рівні 8,5-9 тис. грн/т., й низхідний тренд збережеться, за умови заблокованого експорту з України.

    «‎Внаслідок блокади експорту зерна ціни на борошно буду знижуватись, адже зерно втрачає в ціні з кожним днем. Споживач отримує нижчі ціни на борошно, однак аграрії зазнають серйозних збитків»‎, — зауважив Ігор Мірошниченко. 

    Він додав, що в разі розблокування портів та вирівнювання внутрішньої ціни на сировину до світової, «‎справедливої ціни на зерно»‎, ситуація на ринку борошна зазнає відповідних змін.

    Разом з тим виробництво борошна у ГК, за словами бізнесмена, почало знижуватись через відмову ряду партнерів, внаслідок припинення виробництва через військові ризики, купувати борошно.

    «‎Приблизно місяць-півтора відмічаємо зниження завантаженості наших млинів. Але ми сподіваємося це компенсувати шляхом експорту. Адже дешева пшениця дозволяє переробникам, за умови сприяння Євросоюзу, конкурувати на європейському ринку борошна»‎, — підсумував Іван Мірошніченко.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.