• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо найсприятливішу сферу для інвестицій сільгоспвиробникам
    Опубликовано: 2022-07-19 16:04:09

    З весни поточного року розвиток і участь у розвитку тих чи інших видів біопалива є топ-пріоритетом для Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький під час онлайн-дискусії «Біоенергетика: виклики та можливості для заміщення імпортних енергоносіїв в Україні», пише agronews.ua.

    «Сільське господарство є джерелом сировини для виробництва різних видів біопалива — від біометану до твердих видів біопалива. По-друге, ми разом із Міністерством фінансів та іншими відомствами підтримували розвиток виробництва біоетанолу. Прийнято законопроєкт №7401, який не тільки дозволяє активніше виробляти технічні та харчові спирти, а й біоетанол. Сировиною можуть бути як культури, які безпосередньо вирощуються на полях, так і відходи тваринництва та рослинництва. Фактично те, що вважалося раніше елементами відходів і не оприбутковувалось, зараз може трансформуватись у зовсім іншу додану вартість», — зазначив Тарас Висоцький.

    За його словами, також додатковим стимулом для інвестування аграрних компаній у вертикальну інтеграцію та виробництво тих чи інших видів біопалива є ціни на енергоресурси, які суттєво зросли, а також обмежені з початком війни можливості експорту базової сільгосппродукції — зернової олії.

    «Тому фермери вже міняють способи використання земель для того, щоб ці фактори нівелювати. З погляду привабливості для аграріїв інвестувати у сферу виробництва біопалива всі умови сприятливі», — підкреслив Тарас Висоцький.

    «Наше завдання як профільного міністерства спільно з колегами з Міненерго та Держенергоефективності зробити нормативно-правові рамки так, щоб ці сприятливі умови можна було практично реалізувати. Сьогодні наша ціль — не просто підтримувати, а поставити в один із топ-пріоритетних напрямів розвиток виробництва біопалива. Прийшов час перейти від розмов про можливості до практичної імплементації», — підсумував Тарас Висоцький.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.