• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Укрзалізниці пояснили, чому на 70% підвищили тарифи на перевезення
    Опубликовано: 2022-07-08 17:05:49

    Укрзалізниця на 70% підвищила тарифи з перевезення усіх класів вантажів і це є вимушеним кроком, оскільки інфраструктура постраждала від обстрілів і на її відновлення треба понад 100 млрд грн — без підвищення не зможуть безперебійно працювати. По це ідеться у матеріалі на Latifundist.com, пише agronews.ua.

    «Зростання цін на енергоресурси, матеріали та паливно-мастильні матеріали, а також зростання витрат на відновлення інфраструктури, яку системно руйнує агресор, призвело до різкого зростання собівартості перевезення вантажів. Тому діючі тарифи на перевезення вантажів лише частково покривають витрати Укрзалізниці на організацію перевезення вантажів», – ідеться у матеріалі.

    Як зазначається, компанія вжила заходи для зменшення власних витрат — зменшила обсяги закупівель, скоротила фонд оплати праці, аж до часткового переходу на 4-денний робочий день. 

    При цьому уряд робить все можливе, щоб підтримати УЗ, та зменшити навантаження на бізнес. Адже станом на цей момент Укрзалізниця вже отримала з бюджету 10 мільярдів гривень, і до кінця року  планує отримати ще 14 мільярдів. Також очікують допомогу від  міжнародних  партнерів — компанія вже отримала гарантії використання кредиту ЄБРР для забезпечення ліквідності», – зазначається у матеріалі.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.