• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробництво соняшнику в Україні може скоротитися майже вдвічі
    Опубликовано: 2022-07-07 16:03:22

    За прогнозами вчених Інституту аграрної економіки, обсяги виробництва насіння соняшнику в Україні можуть скоротитися у 2022 р. майже вдвічі — до 7,9-8,8 млн тонн проти 14,9 млн тонн у 2019-2021 р. Про це розповів заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Національної академії наук України Микола Пугачов виданню «Фокус», пише agronews.ua.

    Утім, за його словами, очікуваного врожаю соняшника з лишком вистачить для забезпечення внутрішніх потреб України. У минулі роки в країні з місцевої сировини виробляли приблизно 6 млн тонн соняшникової олії, з яких на експорт витрачалося майже 85%.

    «Якщо в Україні в 2021 р. соняшником було засіяно 6,5 млн га, то в поточному році лише 72% від торішніх площ – 4,6 млн га. Цей показник відповідає рівню 2010-2011 років, оскільки надалі площі під соняшником у країні зростали», – зазначив академік НААН.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.