• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт зернових, зернобобових, олійних та продуктів їх переробки у червні перевищив 2 млн тонн
    Опубликовано: 2022-07-14 13:21:37

    Експорт зернових, зернобобових, олійних та продуктів їх переробки у червні перевищив 2 млн тонн

    В червні 2022 року Україна експортувала 2,17 млн. тонн зернових, зернобобових, олійних і продуктів їх переробки, що на 470 тис. тон, або 25% більше ніж у попередньому місяці. Про це повідомляє пресслужба Міністерства агарної політики та продовольства. 

    Експорт пшениці виріс у червні більш ніж в 3 рази до близько 138 тис. тонн у порівнянні з 43,5 тис. тонн, що були відправлені на експорт у травні. Водночас це значно менше 662 тис. тон пшениці експортованої з України в червні 2021 року за працюючих морських портів країни.

    Україна відвантажила на експорт 26 тис. тонн ячменю, що більш ніж у два рази перевищує обсяг в 11 тис. тонн цієї зернової, експортованої місяцем раніше. Однак це менше ніж 73 тис. тонн ячменю, що були відвантажені з країни в черні минулого року.

    Фактичний експорт кукурудзи виріс у червні на 54 тис. тонн у порівнянні з травнем і склав 1,01 млн. тонн. Для порівняння, у червні 2021 року експорт кукурудзи був на рівні 1,7 млн. тонн. Кукурудза продовжує домінувати в експорті аграрної продукції, її постачання у червні складають близько 47% від загального експорту зернових, зернобобових, олійних і продуктів їх переробки.

    Українські експортери продовжили нарощувати постачання соняшника. Так у червні його фактичний експорт побив черговий рекорд, досягнувши позначки в 540 тис. тонн, що майже на 60% більше ніж у травні цього року. Це також майже втричі більше, ніж загальний експорт соняшнику в 189,6 тис. тонн за весь попередній сезон.

    Постачання соєвих бобів протягом червня склали 71 тис. тонн в порівнянні з майже 67 тис. тонн у травні 2022 року та 44 тис. тон сої, відправленої на експорт у червні минулого року.

    Одночасно експорт соєвої олії зріс у червні до 18 тис. тонн з 16 тис. тонн у травні. Це також майже на 5 тис. тонн більше, ніж було відвантажено іноземним покупцям у червні 2021 року.

    Фактичний експорт соняшникової олії склав за місяць 267 тис. тонн, що на 65 тис. тонн більше ніж у травні. В той же час, це на 18% менше ніж було експортовано у червні минулого року.

    Щодо шротів, то у червні на зовнішні ринки Україна відвантажила 93 тис. тонн, що на 7 тис. тонн менше показників травня. Це також суттєво менше показників червня минулого року, коли експорт соняшникового шроту склав 265 тис. тонн.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.