• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До осені в Україні може застрягти до 60 млн тонн зерна – Зеленський
    Опубликовано: 2022-07-14 09:18:03

    До осені в Україні може застрягти до 60 млн тонн зерна – Зеленський

    Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна працює над різними можливостями відновлення експорту зернових в інші країни.

    Він нагадав, що зараз 22 млн тонн українських зернових заблоковано.

    “Ще ми очікуємо близько 60 млн тонн восени. Там буде дійсно зовсім складна ситуація”, – зазначив президент на спільній пресконференції з прем’єркою Швеції Магдаленою Андерссон у Києві.

    Одночасно він сказав, що працює з ООН над відкриттям безпечного коридору, який би дозволив Україні експортувати зерно зі своїх чорноморських портів.

    “Ми зацікавлені, щоб наші аграрії продовжували працювати наступного року, наступного врожаю. Для цього нам потрібно експортувати все це зерно – ячмінь, пшеницю, кукурудзу. Українська держава не втрачає часу задарма. Ми шукаємо різні шляхи для експорту нашого зерна, зокрема, залізницею та річками, і ми щодня збільшуємо цей експорт”, – заявив Зеленський.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.