• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український борщ внесли у список ЮНЕСКО
    Опубликовано: 2022-07-04 10:04:09

    На п'ятому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини  елемент "Культура приготування українського борщу" було внесено до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує негайної охорони. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, інформує УНН.

    Цитата

    "Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що “книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати” і взагалі наш борщ - це “прояв екстремізму та нацизму”, цей “прояв екстремізму” тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО", – написав Ткаченко.

    Нагадаємо

    Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав проект постанови про встановлення Дня українського борщу.

    Вікторія Данильченко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.