• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти почали вивозити з Бердянська вкрадене українське зерно
    Опубликовано: 2022-07-01 14:10:55

    Голова окупаційної адміністрації Запорізької області євген балицький у Telegram заявив про вихід з Бердянська першого торговельного судна. За даними росЗМІ, на борту 7 тис. тонн українського зерна, повідомляє УНН.

    Цитата

    "Після кількох місяців простою з Бердянського морського торговельного порту пішло перше торгове судно. Розмінування Бердянського порту також забезпечували інженерні підрозділи новоросійської військово-морської бази. Бердянська бухта та сам порт повністю безпечні. А портовики, портове обладнання готові до проведення робіт із перевалки вантажів", - ідеться у повідомленні.

    Деталі

    Як повідомили росЗМІ, сьогодні судно із 7 тис. тонн зерна вирушило з Бердянська у "дружні" країни росії.


    Доповнення

    Станом на 30 квітня російські окупанти вивезли з окупованих територій України сотні тисяч тонн зернових. Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що з огляду на світові ціни ця продукція може коштувати сотні мільйонів доларів.

    У Запорізькій ОВА повідомили, що російські окупанти або крадуть зерно у фермерів Запорізької області, або купують за двічі меншими цінами.

    З початку повномасштабного вторгнення росія незаконно вивезла з території України близько 400 тисяч тонн зерна. Зокрема, супутник зафіксував черговий факт вивезення Росією українського зерна до Сирії.

    Кароліна Гайдук

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.