• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В портах України залишаються заблокованими 80 суден
    Опубликовано: 2022-06-30 16:05:15

    Близько 80 іноземних суден з екіпажами залишаються заблокованими в українських портах. Про це під час брифінгу в «Медіацентрі Україна» заявив заступник голови Адміністрації морських портів із взаємодії з органами влади Дмитро Барінов, пише agronews.ua.

    «У наших портах близько 80 заблокованих іноземних суден разом з екіпажами. Дехто евакуювався на початку, декого замінили українські моряки. Адже судно не можна лишати без контролю. На цих суднах лишається товар, але вони не можуть вийти з портів за цих обставин», — зазначив він.

    Барінов додав, що інформація про одне із суден, якому нібито вдалося вийти з Маріупольського порту, не підтверджена. Наразі зв’язку з ним немає.

    Він також розповів, яка ситуація з портами в Україні.

    «Всього в Україні є 18 портів, 5 з них — були тимчасово окуповано у 2014 році, ще 4 — після початку повномасштабного вторгнення рф. Також 6 українських портів заблоковані з моря. Тобто, всього працює 3 порти в дунайському напрямку — Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ. У березні разом вони перевантажили 400 тисяч тонн вантажів, здебільшого агропромислова продукція, а вже у травні – близько 1,3 млн тонн. У червні плануємо довести їх вантажообіг до 1,5 млн тонн», – зазначив він.

    Барінов зауважив, що наразі Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ працюють фактично на межі, і збільшити вантажообіг портів можна лише за рахунок середньострокових та довгострокових рішень, зокрема, будівництва нових перевантажувальних комплексів.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.