• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Румунія забезпечила транзит більш як 1 мільйона тонн зерна з України – Йоганніс
    Опубликовано: 2022-06-29 14:23:10

    Румунія забезпечила транзит більш як 1 мільйона тонн зерна з України – Йоганніс

    Румунія забезпечила транзит понад 1 млн тонн зернових з України від початку повномасштабного наступу росії.

    Про це заявив Президент Румунії Клаус Йоганніс на спільній з лідерами України, Німеччини, Франції та Італії пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

    «Ми бачимо, що є ще один елемент шантажу з боку росії – вона обернула на зброю експорт зернових з глобальними наслідками. Ми сьогодні говорили про можливі шляхи розв’язання продовольчої кризи», – сказав Йоганніс.

    Він зауважив, що одним з них є транзит українського експорту через Румунію, яка вже слугує як перевал зернових.

    «Ми працюємо над тим, щоб знайти найліпші рішення для забезпечення транзиту через наш румунський чорноморський порт Констанцу і також наш порт на Дунаю. Від початку російської навали порт Констанца забезпечив вже транзит понад мільйона тонн зернових з України», – поінформував Президент.

    Йоганніс також заявив, що невиправдану і нічим не спровоковану агресію росії треба зупинити.

    «Ми обговорили з Президентом Зеленським конкретні шляхи , як подолати цю екзистенційну загрозу. Ми й надалі шукатимемо комплексні рішення, як допомогти Україні чинити опір російській навалі», – підкреслив політик.

    Румунський лідер також відзначив, що 1,23 млн українців перетнули кордон його країни, а понад 250 тисяч українських дітей пішли до школи. «Українці можуть розраховувати на румунський уряд і на румунський народ скільки потрібно», – наголосив він.

    Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув Президент Румунії Клаус Йоганніс, які виступили разом з Президентом Володимиром Зеленським на спільній пресконференції.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.