• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Падіння цін на капусту припинилося, активізувавши імпорт
    Опубликовано: 2022-06-28 10:16:48

    Падіння цін на капусту припинилося, активізувавши імпорт

    За повідомленнями аналітиків EastFruit, на ринок ранньої капусти в Україні повернувся стан турбулентності, знову створивши умови для короткочасного повернення імпорту в цей сегмент.

    Так, наприкінці минулого тижня ціни на ранні сорти білокачанної капусти на українському ринку впали до 20-25 грн/кг ($0,68-0,85/кг), оскільки на той час зі своїми обсягами продукції виходили Закарпатська та Одеська області країни. . Проте такий ціновий діапазон тримався лише кілька днів, а вже в середині поточного тижня рання капуста знову почала дорожчати.

    Виробники із Закарпаття повідомляли про серйозну шкоду плантацій капусти від випадання граду. Це призвело до падіння пропозиції продукції на всій території України, оскільки саме ця область виступає одним із лідерів із виробництва ранніх сортів капусти за умови російської окупації Херсонської та частини Запорізької областей.

    У підсумку, зараз ціни на ранню капусту в Україні підтягнулися до 35-40 грн/кг ($1,18-1,35/кг), і на ринку відразу активізувалися імпортери, що працюють з продукцією з країн ЄС та інших держав Європи. Таке швидке зростання цін представило для них короткочасне вікно для постачання імпортної продукції, яка, хоч і пропонується зараз в Україні за порівнянними цінами, дуже відрізняється від неї за якістю.

    Наприклад, у західних областях країни зараз є деякі партії ранньої капусти з Польщі, ціна на яку проходить за максимальним кордоном діапазону ($1,35/кг). Проте, зазначимо, що обсяги імпорту менш великі, оскільки саме вікно можливого імпорту досить вузьке. Так, протягом 1,5-2 тижнів виробники із західних регіонів країни мають різко збільшити пропозицію середніх сортів капусти, що очікувано призведе до падіння ціни. Звісно, ​​такі очікування ґрунтуються на тому, що погодних сюрпризів найближчим часом у цій частині країни не передбачається. Інакше обвал цін може статися трохи пізніше за ці терміни, а вікно можливостей для імпорту залишатиметься на українському ринку довше.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.